Veelgestelde vragen over warmte

Energent biedt Heat as a service aan voor organisaties die hun stookplaats wensen om te bouwen naar een fossielvrije stookplaats gebaseerd op warmtepompen of restwarmte. Het warmteverbruik op de site dient minimaal 250 000 kWh/jaar te bedragen. Ook nieuwbouwprojecten komen in aanmerking. Klik hier om een je aan te melden, we contacteren je vrijblijvend.

We bekijken samen de haalbaarheid om binnen jouw project een Heat as a Service concept te realiseren. Energent ontwerpt, financiert, bouwt en beheerd dit type van warmte-installaties en verkoopt vervolgens de warmte aan jouw organisatie. Je wordt volledig ontzorgt op vlak van ontwerp, bouw en beheer van deze installatie.

Momenteel hebben we projecten in realisatie of ontwikkeling voor residentiële woonprojecten, een stadsgebouw (kinderopvang), scholen en woonzorgcentra. Dus een brede waaier aan klanten kom in aanmerking.

De meeste projecten maken gebruik van warmtepompen, bij sommige projecten is er ook een mogelijkheid om eventuele nabije restwarmte uit de industrie te gebruiken.

Elke warmtepomp heeft een warmtebron nodig. Afhankelijk van de ligging van jouw gebouw, wordt bekeken welke opties er zijn. Dit kan ondiepe geothermie zijn (BEO veld), lucht, aquathermie of zelfs riothermie. Dit is maatwerk dat project per project dient te worden geëvalueerd. Elke bron heeft zijn voor- en nadelen alsook zijn prijskaartje.

Indien gebruik gemaakt wordt van warmtepompen heeft je gebouw bij voorkeur reeds een degelijke isolatieschil en zijn er lagetemperatuur afgiftesystemen voorhanden. Indien dit niet aanwezig is, dient er pad pad worden uitgestippeld om dit in de nabije toekomst te voorzien. Bij het gebruik van restwarmte, kan een hogere temperatuur worden aangeleverd.